Saturday, December 28, 2013

(BOXING DAY VS J CARD DAY)

JOM SHOPPING!!! :D


Setelah 2 hari, maka berakhirlah sudah J card day. Bagi yang tahu, pasti sakan memborong kan? Bagi yang tidak tahu apa itu J card day ia seperti Boxing Day Malaysia dimana barangan dijual pada potongan sehingga 80% dan extra info, setiap pembelianRM10 dapat RM10 voucher! (hanya di JUSCO) macam promoter la plak. kih3... tapi bukan itu point nak disampaikan disini.

Dalam sakan kita menjamu mata dan menjamu selera seringkali kita terlepas pandang dua perkara yang sangat-sangat penting iaitu menjaga Solat dan hawa nafsu. Tidak salah untuk kita memborong barangan yang diidam idamkan. sementelahan pula barangan pada harga lelong. Namun, usah kita lupa bahawa segalanya adalah pemberianNya dan kita patut rasa bersyukur dengan nikmat dan rezeki yang Allah kurniakan kepada kita selama ini. Syukur perlulah kita zahirkan di dalam hati mahupun luaran dengan cara sentiasa mengingatinya dalam ketika kita seronok mahupun berduka.

Walau dalam apa jua situasi pun kita berada, Allah masih bersama kita dan kita masih dalam pemerhatian Allah dan dalam kekuasaanNya kerana kita adalah HAMBANYA. Segalanya mungkin! Cuba bayangkan sedang best-best shopping tetibe sesak nafas atau ajal menjemput sedangkan belum lagi kita mengerjakan yang wajib? Bagaimana kita nak berhadapan dengan Allah dalam keadaan kita leka dan lalai?

Disini saya tidaklah menyalahkan rakan-rakan nak shopping, shopping itu tidaklah menjadi kesalahan namun, kan best dan lagi tenang jika yang wajib sudah ditunaikan, hati dan perasaan pun selesa nak membeli belah. Teguran ini buat diri dan juga buat saudara-saudari seIslam di luar sana. Lebih elok yang wajib ditunaikan diawal waktu agar kita tak terleka dek urusan duniawi sehingga kadangkala sudah masuk waktu berikutnya sedangkan solat yang sebelumnya belum ditunaikan. Maklumlah seronok sangat...mane nak perasan. eheh.

cadang nak buat status tapi dah jadi karangan... moga2 menjadi iktibar buat diri sendiri dan rakan2 yang sudi membaca. Semoga kita selalu ingat kepada Rabb yang Mencipta agar kita tidak berdukacita diakhir ketika. :)

Wassalam...

1 comment:

  1. CALLING ON THE NAME OF THE LORD?

    On the Day of Pentecost Peter quoted the prophet Joel (Acts 2:21'And it shall be that everyone who call on the name of the Lord will be saved.')

    To call on the name of the Lord is to acknowledge the authority and power of the Lord, and follow in obedience by meeting the terms of pardon.

    The apostle Peter did not tell those on the Day of Pentecost to say the "sinner's prayer." Saying the "sinner's prayer" is not calling on the name of the Lord.

    Peter preached the death, burial, and bodily resurrection of Jesus. Peter declared the Jesus was Lord and Christ. (Acts 2: 22-26) They obviously believed Peter's preaching because they asked the question(Acts 2:37 ....."Brethren what shall we do?")
    Peter did not tell them to say the "sinner's prayer." What was Peter's response to their question? (Acts 2:38 Peter said to them, "Repent, and each of you be baptized in the name of Jesus Christ for the forgiveness of your sins; and you will receive the gift of the Holy Spirit.)


    THE NARRATIVE OF CALLING ON THE NAME OF THE LORD.
    1. FAITH: Believe in the death, burial, and bodily resurrection of Jesus. Accept Jesus as Lord and Savior.
    2. CONFESSION: Acknowledge Jesus as the Christ and the Son of God.
    3. REPENTANCE: Make the commitment to turn from sin and turn toward God.
    4. WATER BAPTISM: Be immersed into Christ for the forgiveness of your sins.


    HOW DID THE ETHIOPIAN EUNUCH CALL ON THE NAME OF THE LORD? (Acts 8:25-40


    1. Philip preached Jesus to him. (Acts 8:35)
    2. He confessed Jesus as The Christ the Son of God. (Acts 8:37)
    3. He was baptized in water. Immersed by Philip. (Acts 8:38-39)
    The Ethiopian eunuch did not say the sinner's pray nor was he asked to do so by Philip.


    Romans 10:13 for "WHOEVER WILL CALL ON THE NAME OF THE LORD WILL BE SAVED."


    Romans 10:9-10 that if you confess with your mouth Jesus as Lord, and believe in your heart that God raised Him from the dead, you will be saved; 10 for with the heart a person believes, resulting in righteousness, and with the mouth he confesses, resulting in salvation.


    To call on the name of the Lord is to acknowledge His power and authority and confess Him as Lord and Christ . (Acts 2:26,Acts 8:37, Romans 10:9-10) To call on the Name of the Lord is to repent and be baptized. (Acts 2:38)


    WE ARE TOLD TO CALL ON THE NAME OF THE LORD TO BE SAVED.


    We are never told we are saved by "faith only." We are never told that saying the "sinner's prayer" is calling on the name of the Lord.


    IF SAYING THE "SINNER'S PRAYER" IS NOT A REQUIREMENT FOR SALVATION? THEN WHAT ARE THE REQUIREMENTS FOR SALVATION.


    THE REQUIREMENTS!
    1. Faith: John 3:16
    2. Belief and baptism: Mark 16:16
    3. Confession and belief: Romans 10:9-10
    4. Born of water and Spirit: John 3:5
    5. Grace and faith: Ephesians 2:8
    6. Buried through baptism: Roman 6:4-5
    7. Water baptism: 1 Peter 3:20-21
    8. Baptism: Acts 22:16
    9. Baptized into Christ: Galatians 3:27
    10. Believe: Acts 16:30-31
    11. Repentance and baptism: Acts 2:38
    12. God's mercy, water baptism, and the Holy Spirit: Titus 3:5
    13. Water baptism: Colossians 2:12-13
    14. Repentance: Acts 3:19


    IF YOU HAVE COMPLETED THESE REQUIREMENTS---THEN YOU HAVE CALLED ON THE NAME OF THE LORD!

    YOU ARE INVITED TO FOLLOW MY BLOG. http://steve-finnell.blogspot.com

    ReplyDelete