Saturday, July 31, 2010

pengembaraan...


hmmm...
hidup ini penuh dengan dugaan dan cabaran...kadang2 sesuatu yang datang tue x semestinye kite suka dan setiap yang kite suke tu x semestinye yang terbaik untuk kite....
yang paling mengetahui hanye dia Tuhan Semesta Alam....apa tugas yang kita patut buat hanya berusaha sehabis baik demi bangsa agama ndan negara....hmmm....x lame lagi aku dah nak fly ke United Kingdom. Sebuah negara asing yang x pernah aku jejaki.memang perasaan untuk kesana tu berdebar2...x sabar2..tapi sebenarnya banyak perkara yang aku masih fikir..macam mane keadaan di sane..makanan macam mane,,dapat ke aku rase masakan malaysia lagi?ade ke beras?macam mane orang2 disana...macam2 persoalan yang bermain dalam benak fikiran aku..hmm....nak pergi jauh la kateka..dalam family aku..aku sorang je lah yang dapat berpeluang melanjutkan pelajaran ke luar negara...Alhamdulillah..dapat jugak aku banggakan nama baik ibu dan ayah aku..sebagai anak..aku kene pastikan harapan ibu dan ayahj aku x sia2..ye lah..korang pun tau..orang tua nie...biaselah..kalau sesuatu yang membanggakan bagi diorang..habis satu kampung die tawaf...hmm....xpe lah..ape yang penting aku bersyukur sebab hajat ibu ayah aku nak tengok aku ke luar negara tercapai...banyak perkara yang susah untuk aku lupaka..hmm...kawan2 kampong...saudara mara....adik beradik...keluarga...hmmm...tapi ade satu yang paling sukar bagi aku...dugaan....dugaan untuk aku tinggalkan sayang aku...hmm...ye lah dah berjauhan..mesti lah rindu...3 tahun bukan sekejap..sesaat macam sejam...biaselah adat orang bercinta...xpelah ape yang penting aku jujur ngan die..die jujur ngan aku...yg penting aku cume nak die tahu yg aku sayang die sorang je sampai akhir hayat aku...aku faham die risau ape2 yang x baik berlaku...tapi aku pun xleh nak cakap ape2 sebab kite manusia hanya merancang,Tuhan yang menentukan segalanya...ape yang aku boleh katakan...selagi aku masih hidup dan selamat pulang ke tanah air lepas tamat pengajian aku...Insya Allah jodoh aku ngan die ade.....hanya nyawa je yang jadi penghalang...semoga Allah tabahkan hati kami berdua dan aku pon harap aku dan die saling percaya n jujur dalam ape jua situasi...Amin.

Wajah-wajah orang tersayang.....hmm....saye sayang kamu semua....mmmmuuuaaahhh!!!


(aku dan ayahanda)




(aku dan bonda)



(adik beradikku....)



(my pwincess)




(Me and her forever)




(A teacher to be)

2 comments:

  1. sayang. terharu sangat. nges suda.
    i love u sayang...

    p/s: awat pi ltk pic diner tu? segannnn!

    ReplyDelete